Preskoči na glavno vsebino

19. DAN: Zadnji delovni dan in Turška noč

Zbudili smo se v sončno jutro, ter se z nasmehom na obrazu zadnjič odpravili do naših delovnih mest. S Sendi (spet :D) nisva imeli prav veliko dela, večino dneva smo z Utkom presedeli pred turistično agencijo in poslušali turško glasbo. Pogovarjali smo se o turških in slovenskih običajih in navadah, ter odkrili kar nekaj podobnosti med kulturama. Med delovnim časom, nas je obiskal Tuncay in se vsem mentorjem zahvalil, da so naju sploh gostili in tako lepo sprejeli. Posladkali smo se s sladkimi piškoti in se okrepčali s turškim čajem, brez katerega si dneva sploh ne predstavljamo več. Pavel se je v  svoji agenciji posvetil dnevnikom.
Okrog 3. ure smo se lotili čiščenja pisarne za jutrišnji zelo pomemben praznik, Bajram. Čutila se je prav drugačna energija, vsi ljudje, ki smo jih srečali, so bili veliko bolj zgovorni in veseli. Obdobje Ramadana se za muslimane končuje.
Z našimi mentorji smo se tudi fotografirali in fotografije popoldne nesli razvit, da jih bomo lahko podarili za slovo.
Po tako napornem delovnem dnevu smo se odpravili domov, še enkrat obiskali (ker novih oblačil in ličil ni nikoli dovolj) trgovski center in se uredili za večerjo. Kmalu po obroku smo se s Tuncayem odpravili na ti. Turkish Night. Turška noč je edinstven dogodek, ki ga mora doživeti vsak, ki obišče Kapadokijo. Zbrali smo se v veliki podzemni dvorani in se ob neomejeni količini različnih pijač zabavali ob turškem plesu. Plesalci in plesalke se v turških nošah, ki predstavljajo različna obdobja Turške zgodovine zibljejo ob glasovih tradicionalne turške glasbe. Nekateri smo tudi odkrili svoj skriti plesni talent hahah. Ko je ura odbila 11, smo se po večeru polnem zabave, plesa in dobrega vina odpravili nazaj v hotel. AMPAK, dan se še vedno ni končal. Bili smo preveč dobre volje (hmm, le zakaj), da bi zaspali. Odločili smo se, da sprejmemo Utkovo vabilo na šišo, ter tako še bolj izkoristimo predzadnji večer. Do njegovega bloka smo se kar sprehodili, čeprav nismo bili prepričani, kje točno živi. Na balkonu smo se sproščeno pogovarjali, spili nekaj kozarčkov čaja in se posladkali z baklavo. Ob 2. zjutraj nas je Utku zapeljal nazaj do hotela, kjer smo sladko zaspali v svojih udobnih posteljah.

Kadir, direktor agencije

A rab kdu prevoz? 

Turkish night selfi

                                          Nina v akciji (zbira bodočega moža)

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

17. DAN: Sproščanje v bazenu

OOOOO, tokrat pa se je dan začel malo drugače. Zbudili smo se okrog devete ure, pozajtrkovali, nato pa uresničili naš načrt o obisku bazena. V zadnjih tednih nismo imeli veliko priložnosti za sproščanje, tako, da smo naš prvi popolnoma prost dan izkoristili za namakanje in sončenje. Obiskali smo bazen ob hotelu Holiday cave v kraju Goreme, kjer sicer preživljamo delovne dni. Pravijo, da smo odprli sezono kopanja, saj se Turkom vročina še ne zdi "tista taprava" nam pa se je skok v vodo prav prilegel (temperatura zadnje dni niha okrog 30° C).  V restavraciji ob hotelu smo si privoščili kosilo in nekaj osvežujočih pijač. Ob 5. uri smo se z avtobusom odpravili nazaj do hotela. Ko smo se stuširali in uredili, smo morali kupiti še manjše darilo za Tuncaya in njegovo družino, saj smo bili zvečer povabljeni na večerjo v njihovo stanovanje. Malo pred osmo uro so nas pobrali pred hotelom. Opazili smo da je njihov dom (čeprav živijo v bloku), zelo prostoren, ima več spalnic, kuhinj

10. DAN: Sončni vzhod z baloni

Danes smo imeli prost dan, vendar smo vseeno vstali prej kot ponavadi. Tuncay nas je v pritličju pričakal že ob 5ih zjutraj in nas odpeljal na ogled balonov. Sončni vzhod nas je enostavno navdušil! Odpeljali smo se na več različnih lokacij, da smo si samo vzletanje ogledali pobližje in od daleč. Baloni so tudi precej večji in bolj hrupni, kot smo si predstavljali. Turisti, ki so vzletali, so večinoma prihajali iz Azije in Evrope. Po ogledu smo se odpravili nazaj v hotelske sobe in si privoščili lepotni spanec (hahah) do 11h. Ker smo preskočili zajtrk, smo bili za kosilo že precej lačni. Na kosilo peš odpravili do trgovskega centra. Ob pol dveh sta nas v pritličju že čakala Oznur in Tuncay in nas z avtomobilom odpeljala do prve znamenitosti, samostana Keslik. Vožnja je trajala več kot 45 minut, peljali smo se tudi skozi mesto Urgup. Samostan Keslik je velik, v jamo vklesan kompleks s večimi prostori. Samostan vsebuje kamnito učilnico, ki je služila tudi kot jedilnica, cerkev in vinarno