Preskoči na glavno vsebino

14. DAN: Večerja pri Sevval

Ponovno smo se zbudili ob sedmi uri, se pripravili za delo in se po zajtrku odpeljali v Goreme. Dnevi so si med sabo zelo podobni, potihem si vsi želimo, da sobota pride čimprej. Sicer je Turčija zelo lepa država, pa vendar je doma najlepše:D.
Na delovnem mestu smo pisale včerajšnji blog, ker smo ugotovile, da si lahko vzamemo več časa in je blog veliko bolje napisan. Dela tako ali tako ni veliko, ker je, kot smo že v prejšnjih blogih omenjali, Ramadan. Med temi prazniki, se Turki doma postijo (ne jejo in ne pijejo čez dan), zato tudi nimajo energije, da bi se udeleževali izletov, potovanj. Tako turistov, še posebno turških, v agenciji praktično ni. Posvetili sva se dnevnikom, ki jih moramo oddati v šoli in preurejali fotografije. Razmišljava, da bi izdelali kratek video iz vseh fotografij in posnetkov, ki sva jih posneli, če bova znali haha.
S Kadirjem in Serpil sva (med delovnim časom) obiskali nakupovalni center, ker si je Kadir moral kupiti čevlje za Bajram. V Nissari smo preživeli kakšno uro, nato pa smo se odpeljali nazaj do agencije Flintstones. Tam sva tudi pojedli kosilo.
Po delu smo odhiteli do Bima, diskonta v Nevsehirju, kjer smo kupili majhno malenkost za Sevval. Zvečer smo bili vabljeni na večerjo, katere smo se zelo veselili. Poleg bonboniere smo ji kupili še rdečo vrtnico, darilo pa smo skrbno zavili.
Časa smo imeli do 20:00, tako da smo se lahko počasi stuširali in uredili. Po nas je prišel Sevvalin oče z avtomobilom in nas nato odpeljal do njihovega bloka na drugem koncu mesta. Spoznali smo Sule in Sude, Sevvalini najboljši prijateljci, nato pa se posedli za mizo in okušali izvrstne turške jedi, ki jih je Sevval skuhala sama. Po večerji smo, dokler se ni shladilo, sedeli na balkonu in igrali Resnico ali izziv ;). Ker smo skupaj preživeli res dober večer, smo se dogovorili za še eno srečanje v sredo. Menimo, da se bi dobili v Goremu, skupaj povečerjali in spili kozarec vina v gostilni nad mestom.
Okrog 23:00 ure nas je Sevvalin oče odpeljal nazaj v hotel.Sendi, Sevval, Nina, Pavel, Sule, Sude (z leve proti desni)

                                               Delišs fudKomentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. DAN: Sončni vzhod z baloni

Danes smo imeli prost dan, vendar smo vseeno vstali prej kot ponavadi. Tuncay nas je v pritličju pričakal že ob 5ih zjutraj in nas odpeljal na ogled balonov. Sončni vzhod nas je enostavno navdušil! Odpeljali smo se na več različnih lokacij, da smo si samo vzletanje ogledali pobližje in od daleč. Baloni so tudi precej večji in bolj hrupni, kot smo si predstavljali. Turisti, ki so vzletali, so večinoma prihajali iz Azije in Evrope. Po ogledu smo se odpravili nazaj v hotelske sobe in si privoščili lepotni spanec (hahah) do 11h. Ker smo preskočili zajtrk, smo bili za kosilo že precej lačni. Na kosilo peš odpravili do trgovskega centra. Ob pol dveh sta nas v pritličju že čakala Oznur in Tuncay in nas z avtomobilom odpeljala do prve znamenitosti, samostana Keslik. Vožnja je trajala več kot 45 minut, peljali smo se tudi skozi mesto Urgup. Samostan Keslik je velik, v jamo vklesan kompleks s večimi prostori. Samostan vsebuje kamnito učilnico, ki je služila tudi kot jedilnica, cerkev in vinarno