Preskoči na glavno vsebino

20. DAN: Slovo od delodajalcev

Jutro se je začelo kasneje kot ponavadi, šele okrog 9. ure. Prejšnji večer nas je Serpil povabila k domačim na Bajramski zajtrk, katerega smo se z veseljem udeležili. Postregli so nam z več bureki, pečenim krompirjem, jajci, različnimi namazi, lepinjami in z domačim kruhom. Ko smo se do sitega najedli, so nam na največjem pladnju, kar smo jih kdaj videli, ponudili še oreščke in semena, ter toplo kavo in čaj. S Kadirjem, Utkom in Serpil smo se pogovarjali o naši praksi, nato pa druženje sklenili nadaljevati v pisarni v Goremu. Po poti do agencije smo se ustavili v draguljarni, kjer sva si s Sendi za darilo morali izbrati prstan, ki naju bo še bolj spominjal na preživete dni v Kapadokiji. Ker je bil to naš zadnji delovni dan, smo vsakemu od zaposlenih kupili vrečko turške kave in podarili fotografije, ki smo jih razvili prejšnji dan. Da so bili teh pozornosti zelo veseli, sploh ne bomo izgubljali besed. Ponovno smo se okrepčali s turško kavo, ki sva jo kupili s Sendi, se posladkali s čokolado, nato pa je že prišel čas za slovo. S solzami v očeh (no ja, malo pretiravamo) sva se s Sendi poslovili in morali obljubiti, da se še vrneva v Turčijo, takrat z boljšimi polovicami haha. Pavel se je prav tako poslovil od Miraša in ostalih sodelavcev, nato pa smo se odpravili nazaj do hotela. Po delu smo se lotili s pakiranjem in s pospravljanjem sobe. S Sendi sva se še zadnjič sprehajali po mestu, obiskali nekaj trgovinic, nato pa se počasi uredili za večerjo, na katero se je povabil tudi Tuncay. Skupaj smo obujali spomine na zadnje 3 tedne in se čudili, kam so ti dnevi tako hitro minili. Koordinator nas je pohvalil in povedal, da smo bili super "Postojna team" in, da bo za nas vedno nekaj prostora v Kapadokiji. Zahvalili smo se mu za to izkušnjo in ga hkrati tudi mi povabili v Slovenijo, da si lahko ogleda še naš košček Evrope. Tuncay nam je svetoval naj zadnjo noč odidemo spat malo prej, da ne bomo na dan odhoda preveč utrujeni, nato pa smo se še zadnjič poslovili.
Zadnji večer smo se odločili preživeti v bližnjem baru, kamor smo se odpravili peš. Med sprehodom smo se pogovarjali, kaj nam je bilo všeč in kaj ne, ter ugotovili, da ne bi ničesar spremenili- bili smo odlična ekipa, ki se je proti koncu te izkušnje med sabo le še bolj povezala. V postelje smo se (še zadnjič :c) odpravili okoli 23. ure.

Pavel s sodelavci

                                                Agencija Flintstones

Komentarji

Priljubljene objave iz tega spletnega dnevnika

10. DAN: Sončni vzhod z baloni

Danes smo imeli prost dan, vendar smo vseeno vstali prej kot ponavadi. Tuncay nas je v pritličju pričakal že ob 5ih zjutraj in nas odpeljal na ogled balonov. Sončni vzhod nas je enostavno navdušil! Odpeljali smo se na več različnih lokacij, da smo si samo vzletanje ogledali pobližje in od daleč. Baloni so tudi precej večji in bolj hrupni, kot smo si predstavljali. Turisti, ki so vzletali, so večinoma prihajali iz Azije in Evrope. Po ogledu smo se odpravili nazaj v hotelske sobe in si privoščili lepotni spanec (hahah) do 11h. Ker smo preskočili zajtrk, smo bili za kosilo že precej lačni. Na kosilo peš odpravili do trgovskega centra. Ob pol dveh sta nas v pritličju že čakala Oznur in Tuncay in nas z avtomobilom odpeljala do prve znamenitosti, samostana Keslik. Vožnja je trajala več kot 45 minut, peljali smo se tudi skozi mesto Urgup. Samostan Keslik je velik, v jamo vklesan kompleks s večimi prostori. Samostan vsebuje kamnito učilnico, ki je služila tudi kot jedilnica, cerkev in vinarno